HeartMath

Det intelligente hjerte

 

Heart-Brain-163198076_1048x1003

Det intelligente hjerte

Mange af de ændringer i kroppens funktion, der opstår under kohærensstaten, drejer sig om ændringer i hjertets aktivitetsmønster. Mens hjertet helt sikkert er en bemærkelsesværdig pumpe, er det interessant, at det kun er relativt for nylig i løbet af menneskets historie - i løbet af de sidste tre århundreder eller så - at hjertefunktionen er blevet defineret (ved den vestlige videnskabelige tanke) som kun at pumpe blod .

Historisk, i næsten alle verdens kulturer blev hjertet tilskrevet en langt mere mangesidig rolle i det menneskelige system, betragtes som en kilde til visdom, åndelig indsigt, tanke og følelse.

Fremtrædende har videnskabelig forskning i løbet af de sidste årtier begyndt at fremlægge bevis for, at mange af disse langvarige forbund kan være mere end blot metaforiske. Disse udviklinger har ført til, at videnskaben igen har til formål at revidere og udvide sin forståelse af hjertet og rollen i dette fantastiske organ.

HeartMath is a registered trademark of Quantum Intech, Inc. For all HeartMath trademarks go to www.heartmath.com/trademarks.

HM

I det nye felt af neurokardiologi har for eksempel forskere opdaget, at hjertet har sit eget indre nervesystem - et netværk af nerver, der er så funktionelt sofistikerede, at de tjener beskrivelsen af ​​en "hjertehjerne." Indeholder over 40.000 neuroner, denne "lille hjerne "giver hjertet evnen til selvstændigt at fornemme, behandle informationer, træffe beslutninger og endog at demonstrere en form for læring og hukommelse. I det væsentlige ser det ud til, at hjertet virkelig er et intelligent system. Forskning har også afsløret, at hjertet er en hormonel kirtel, der fremstiller og udskiller talrige hormoner og neurotransmittere, der har stor indflydelse på hjerne og kropsfunktion. Blandt de hormoner, som hjertet producerer, er oxytocin-kendt som "kærligheden" eller "bindende hormon." Videnskaben er kun begyndt at forstå virkningerne af de elektromagnetiske felter, der produceres af hjertet, men der er tegn på, at oplysningerne i hjertets kraftfuldt felt kan spille en vital synkroniseringsrolle i den menneskelige krop - og det kan også påvirke andre omkring os.

Forskning har også vist, at hjertet er en nøgle komponent i det følelsesmæssige system. Videnskabsmænd forstår nu, at hjertet ikke blot reagerer på følelser, men at signalerne fra sin rytmiske aktivitet

rent faktisk spiller en vigtig rolle ved at bestemme kvaliteten af ​​vores følelsesmæssige oplevelse fra øjeblik til øjeblik. Som beskrevet nedenfor påvirker disse hjertesignaler også dybtgående opfattelse og kognitiv funktion i kraft af hjertets omfattende kommunikationsnetværk med hjernen. Endelig har strenge elektrofysiologiske undersøgelser foretaget på HeartMath Institute indikeret, at hjertet ser ud til at spille en nøglerolle i intuition. Selv om der endnu ikke er meget at forstå, ser det ud til, at hjerteforældres foreninger med tanke, følelse og indsigt faktisk kan danne grundlag for videnskaben.

Vi ville elske for dig at dele denne artikel og sprede ordet om bygningens sammenhæng for at skabe en mere hjerteforbundet verden! Vi beder om, at hvis du bruger denne artikel på dit websted eller din publikation, skal du bruge det i sin helhed. Angiv venligst også attributionserklæringen "Artikel stillet til rådighed af HeartMath LLC. www.heartmath.com ”. Indholdet heri må ikke ændres eller ændres uden skriftlig tilladelse fra HeartMath. Send venligst tilladelsesanmodninger til info@heartmath.com.