













Nordic Food Panel IgG
Hvem egner analysen sig til?
Nordic Food Panel tester fødevareintolerance for enten 96 eller 184 fødevarer. Det er en ikke-invasiv fingerprik test (blood spot), hvor prøveopsamlingen kan udføres hjemme.
Analysen egner sig til alle der mistænker at deres symptomer skyldes indtag af mad. Mere specifikt måler analysen IgG-antistoffer, som kan dannes over for bestemte proteiner i fødevarer. Analysen måler fødevareintolerancer, og ikke klassiske allergiske reaktioner på fødevarer, også kaldt IgE-reaktioner.
Analysen kan eksempelvis være relevant ved følgende forskelligartede symptomer: Inflammatoriske problemstillinger, herunder gigt og gigtlignende symptomer (ledsmerter). ømhed i muskler og bevægeapparat, øreinfektioner, hovedpine eller migræne, søvnløshed, hududslæt, hyppig forkølelse, og mere diffuse symptomer som rødme, kløe og irritation i slimhinder i hals, næse, ører, kønsorganer. Samt symptomer fra fordøjelsen (oppustethed, forstoppelse, diarré, luft i maven, smerter, skiftende afføringsmønster, irritabel tyktarm syndrom (IBS), inflammatoriske tarmsygdomme (Crohns, Cøliaki, Colitis Ulcerosa).
Hvad testes der for?
Analysen tester for fødevareintolerancer og rapporterer reaktive fødevarer, som kroppen har dannet IgG- antistoffer mod. Dette indikerer, hvilke fødevarer immunforsvaret har en igG reaktion mod.
Hvad betyder resultatet for dig?
Ved at udelukke de fødevarer fra kosten, som der ses IgG-antistof reaktioner på, håbes der på lindring af symptomer der er mistænkt fremprovokeret af disse IgG-reaktive fødevarer. Med udgangspunkt i resultatet vil din behandler opsætte en individuel behandlingsplan, der indeholder et tilpasset diætforslag samt
evt. supplerende kosttilskud, og en vurdering af hvor længe interventionen bør følges. Varigheden af interventionen er afhængig af individuelle behov samt respons på behandlingen.

Referencer
-
Mullin, G. E., Swift, K. M., Lipski, L., Turnbull, L. K. & Rampertab, S. D. Testing for food reactions: the good, the bad, and the ugly. Nutr Clin Pr. 25 (2), 192–8 (2010).
-
Atkinson, W., Sheldon, T. A., Shaath, N. & Whorwell, P. J. Food elimination based on IgG antibodies in irritable bowel syndrome: a randomised controlled trial. Gut 53 (10), 1459–64 (2004).
-
Mawdsley, J. E. D., Irving, P. & Makins, R. IgG antibodies to foods in IBS. Gut 54 (4), 567 (2005).
-
Niec, A. M., Frankum, B. & Talley, N. J. Are adverse food reactions linked to irritable bowel syndrome? Am J Gastroenterol 93 (11), 2184–90 (1998).
-
Aydinlar, E. I. et al. IgG‐Based Elimination Diet in Migraine Plus Irritable Bowel Syndrome. Headache 53 (3):514-25 (2013).