HeartMath

Det intelligente hjerte

Det intelligente hjerte

Mange af de ændringer i kroppens funktion, der opstår under kohærens tilstanden, drejer sig om ændringer i hjertets aktivitetsmønster. Mens hjertet helt sikkert er en bemærkelsesværdig pumpe, er det interessant, at det kun er relativt for nylig i løbet afmenneskets historie - i løbet af de sidste tre århundreder eller så - at hjertefunktionen er blevet defineret (ved den vestlige videnskabelige tanke)som kun at pumpe blod. Historisk, i næsten alleverdens kulturer blev hjertet tilskrevet en langt mere mangesidig rolle i det menneskelige system, betragtes som en kilde til visdom, åndelig indsigt, tanke og følelse. Fremtrædende har videnskabeligforskning i løbet af de sidste årtier begyndt at fremlægge bevis for, at mange af disse langvarige forbund kan være mere end blot metaforiske. Disse udviklinger har ført til, at videnskaben igen har til formål at revidere og udvide sin forståelse af hjertet og rollen i dette fantastiske organ.

HeartMath is a registered trademark of Quantum Intech,Inc. For all HeartMath trademarks go to www.heartmath.com/trademarks.

I det nye felt af neurokardiologi har for eksempel forskere opdaget, at hjertet har sit eget indre nervesystem - et netværk af nerver, der er så funktionelt sofistikerede, at de tjenerbeskrivelsen af ​​en "hjertehjerne." Indeholder over 40.000 neuroner, denne "lille hjerne "giver hjertet evnen til selvstændigt at fornemme, behandle informationer, træffe beslutninger og endog at demonstrere en form for læring og hukommelse.

I det væsentlige ser det ud til, at hjertet virkelig er et intelligent system. Forskning har også afsløret, at hjertet er en hormonel kirtel, der fremstiller og udskiller talrige hormoner og neurotransmittere, der har stor indflydelse på hjerne og kropsfunktion. Blandt de hormoner, som hjertet producerer, er oxytocin-kendt som"kærligheden" eller "bindende hormon".

Videnskaben er kun begyndt at forstå virkningerne af de elektromagnetiske felter, der produceresaf hjertet, men der er tegn på, at oplysningerne i hjertets kraftfuldt felt kan spille en vital synkroniseringsrolle i den menneskelige krop - og det kan også påvirke andre omkring os. Forskning har også vist, at hjertet er en nøgle komponent i det følelsesmæssige system.

Videnskabsmænd forstår nu, at hjertet ikke blot reagerer på følelser, men at signalerne fra sin rytmiske aktivitet rent faktisk spiller en vigtig rolle ved at bestemme kvaliteten af ​​vores følelsesmæssige oplevelse fra øjeblik til øjeblik. Som beskrevet nedenfor påvirker disse hjertesignaler også dybtgående opfattelse og kognitivfunktion i kraft af hjertets omfattende kommunikationsnetværk med hjernen.

Endelig har strenge elektrofysiologiske undersøgelser foretaget på HeartMath Institute indikeret, at hjertet ser ud til at spille en nøglerolle i intuition. Selv om der endnu ikke er meget at forstå, ser det ud til, at hjerte forældresforeninger med tanke, følelse og intuition.

Er du stresset?

Find ud af det, tag en strestest. Det tager kun 2 min.