8 tips til at få det bedre med dig selv

Af
Christin Felicia Cathleen Walter
October 22, 2023

(Hvis du er god ved dig selv, så reflektér, og skriv gerne dine svar ned)


  1. Hvad er det for historier, du fortæller om dig selv, som begrænser dig?
  2. Hvad har du erfaret, der fører til din selvfortælling? Fokusér på konkrete episoder.
  3. Vælg en episode, der har ført til din historie om dig selv, og kig den efter i detaljen. Skriv gerne om den så detaljeret som muligt.
  4. Hvad var dine hensigter i situationen? Skriv dem ned én efter én. Skriv om, hvad du gjorde, sagde og ville – hold fast i, at du forsøgte dig på noget, der var vigtigt for dig.
  5. Drop fokus alene på resultater – lad være med kun at fokusere på det, der ikke lykkedes. Du lærer noget af at fokusere på dine egne håb, drømme og ønsker med det, som du forsøgte.
  6. Gå dine værdier efter i sømmene. Hvad tror og håber du på? Hvad vil du? Handlingers drivkraft er vores værdier, og de må gerne forstørres, så du får ordentligt øje på dem selv.
  7. Led ikke efter ”dit indre jeg” i den tro, at du finder dig selv præcist – for vores identitet er plastisk. Du forandrer dig hele tiden, og derfor vil du finde noget forskelligt, afhængigt af, hvor du er i livet lige nu og de relationer, du indgår i. Selv dine værdier kan forandre sig, men det bestemmer du.
  8. Læs dine følelser, som signaler, der vil fortælle dig noget vigtigt, og nyd at mærke, at følelser forandrer sig, afhængigt af hvem du er sammen med. Det giver mulighed for at være nuanceret og fleksibel sammen med forskellige mennesker.


RIGTIG GOD (K)ærlig fornøjelse og indsigt. Dbh C

PS: har du spørgsmål eller nogle oplevelser du gerne vil dele, så skriv meget gerne til mig på fx. min mail. TAK.

  • for jeg lærer også af dine indsigter