Hvis du elsker dig selv (og vil din langtids holdbarhed)...men valget er jo dit, ikk?

Af
Christin Felicia Cathleen Walter
November 18, 2023

Hvis du drikker kaffe eller te, vil du ikke gå glip af denne korte artikel i dag, da det kan redde dit helbred...(… på sigt, for du bemærker det nok ikke i dag)

I dagens moderne verden bliver vi overfaldet fra alle vinkler af giftige kemikalier, der forårsager kræft, skader vores hormoner, forårsager vægtøgning og meget mere. Derfor er det så vigtigt at gøre alt, hvad du kan for at beskytte dig selv mod de kemikalier, vi udsættes for fra så mange produkter, vi bruger.

Og et af de steder, du bliver udsat for skadelige hormondræbende kræftfremkaldende kemikalier, er din kaffekop.Faktisk blev det i en undersøgelse fundet, at 15 minutters varm kaffe eller te i en kaffekop på en kaffebar udskilte 25.000 mikroplastik stumper og endnu mere nanoplast.

Disse plastkemikalier er kendt for at skade dine hormoner, hvilket forårsager reduceret testosteron hos mænd og hormonubalancer hos kvinder.

Disse plastkemikalier kan også bidrage til vægtøgning på grund af den hormonforstyrrelse, de forårsager, og er endda også forbundet med kræftrisici.

Grunden til, at kaffekopper udskiller alle disse plastkemikalier, er, at papirkopper ville gå i opløsning, hvis de ikke var plastikforet, så alle kaffekopper har en plastbaseret foring i dem for at forhindre, at de falder fra hinanden i den varme væske.Og varme væsker er kendt for nemt at udvaske plastkemikalier, især hvis væsken også er sur, som kaffe.

Så hvis du ofte drikker kaffe (eller te) fra 7/11 eller kaffebarernes kopper, udsætter du dig selv hver eneste gang for skadelige plastikbaserede kemikalier, der skader dine hormoner, forårsager vægtøgning, giver lavere T-niveauer hos mænd og måske endda bidrager til kræftrisici.

Men jeg har TO enkle løsninger til at beskytte dig selv...

Den første måde er simpelthen at lave din kaffe derhjemme i et rigtigt krus, i stedet for at få en plastikforet papirkop hos 7/11 eller på en kaffebar. Jeg vil også anbefale økologiske bønner, da typiske kaffebønner kan indeholde en masse skadelige pesticidrester. (BEKLAGER!)

2. Men hvis du elsker at besøge kaffebarer enten dagligt eller lejlighedsvis, vil jeg anbefale, at du simpelthen altid har dit EGET metalkaffekrus med, i tasken eller i din bil til brug ved enhver lejlighed, når du stopper på din vej ved en kaffebar eller lignende, for så har du et SIKKERT krus for din krop og beder dem bare pænt om at lave din kaffe eller te heri. Koppen, der ikke indeholder skadelig plastik kemikalier.

Dertil kan du også nyde dit valg om at gøre dette, fordi du producerer mindre affald til lossepladserne og bruger mindre papir, så der bliver brugt færre træer til at lave alle disse engangskopper.

Samt at du tager ansvar og passer på dit helbred, ergo hjælpe du med at FOREBYGGE sygdom og yderligere pres på sundhedsvæsnet.

Det er en firdobbelt sejr! Ingen skadelige plastikkemikalier i din te/kaffe, mindre affald og færre træer fældet for at producere alle de spildfulde kopper og bedre helbred i forebyggelse af sygdomme. Easy peasy.

SNUP dig den allerdejligste dag og nyd din varme drik med et veltilfreds smil.

#Sundhed #stress #miljø #hormones