DE BEDSTE TILSKUD TIL ØSTROGENDOMINANS

Af
Christin Felicia Cathleen Walter
November 17, 2023

DE BEDSTE TILSKUD TILØSTROGENDOMINANS

(Her kun beskrevet til kvinder- undskyld!!)

Østrogendominans er et af de største problemer, der påvirker kvinder over 35. Din menstruation og PMS er, som sendt fra helvede. Kraftige blødninger, fibromer, fibrocystiske bryster og intense kramper er blevet din nye normalitet. Dit humør er over det hele, og du har bare ikke lyst til DIG længere.

 

Tror du, at din krop måske er østrogendominerende, men du er ikke sikker?

Tjek nedenstående vurdering for at finde ud af det!

 

Ud fra min brede og nørdede viden; fra det konventionelle over til det komplementære hormon- og orthomolekylær vidensfelt og meningsfylde,er lægerne desværre hurtige til at ordinere hormonerstatning, når du kommer tættere på overgangsalderen. Dit problem er åbenbart med dine hormoner, såhormoner er løsningen, ikke?

 

FORKERT.

 

Konventionel hormonudskiftningsterapi (HRT) giver dig enmeget højere risiko for at udvikle hormonbaserede kræftformer og tilstande,fordi de ikke behandler årsagen (men symptomet).

 

Se, grunden til at du bliver østrogendominerende i førsteomgang er, at din krop (specifikt din lever) bliver ineffektiv til at ”skylle”overskydende østrogener fra din blodbane ud, hvilket efterlader dem til at recirkulere tilbage i kroppen. (risikoen er større for dig, hvis du har haft kyssesyge (Mononukleose))

 

Når du bruger HRT og tilføjer endnu FLERE syntetiske hormoner til dette rod, gæt hvad der sker? Dine detox-veje bliver endnu mere tilstoppede. Du har det ikke bedre. Du er lige tilbage, hvor du startede.

 

Hvis du er sikker på, at du har østrogendominans, er du ikkefanget i at føle på denne måde for evigt. Ved at bruge lidt tid på at forstå,hvad der virkelig foregår i din krop og bruge naturlige kosttilskud, og livsstilsvalg for at understøtte din krops evne til at helbrede, er den måde, hvor du vil komme tilbage til dig selv igen.

 

ØTROGEN VEJEN ER, HVOR DET BEGYNDER

 

I en nøddeskal er der tre forskellige måder, hvor på din lever kan nedbryde ekstra østrogen i din krop, for at tage det ud af drift og forhindre det i at akkumulere:

 

Den første, 2-OH-vej, er den sikreste, mindst kræft fremkaldende vej. Det er den, vi ønsker at opmuntre (jeg vil dele, hvordan nedenfor).

Dernæst er 4-OH-vejen den farligste vej. Østrogener, der følger denne vej, øger din risiko for kræft.

Endelig er 16-OH pathway den, der får ting til at formere sig eller vokse. Østrogenet forbliver i din krop, hvilket fører til østrogendominans. Det forårsager også symptomer, som tunge eller fibrøse bryster under PMS og kraftige menstruationer, blodpropper og uterusfibromer.

 

DET er grunden til, at jeg ikke kan understrege nok, hvor vigtigt det er at støtte din lever. Det er bogstaveligt talt gatekeeperen til sikker østrogenmetabolisme. Din levers tilstand bestemmer, hvilken vej østrogenet følger i din krop.

 

Lad os nu tale om, hvordan du kan udnytte kosttilskud til at understøtte hver fase af din levers afgiftningsproces:

 

LEVERDETOX FASE 1 TIL REDNING AF OVERFØDENDE HORMONER

Det er her, leveren omdanner østrogen til de forskellige metabolitter, jeg lige har dækket.

 

Korsblomstrede grøntsager:

En af de bedste måder at fremme 2-OH-vejen på er at spisekorsblomstrede grøntsager; som broccoli, grønkål, blomkål, broccolispirer og rosenkål. Hvis du leder efter en nemmere måde at få fordelene ved disse grøntsager på, er DIM et kraftfuldt supplement, der pakker fordelene ved disse grøntsager ind i praktiske piller, der hjælper din lever med at metabolisere østrogen. Det er også en kraftig antioxidant til at bekæmpe betændelse i kroppen!

Glutathion:

Dette er en kraftfuld antioxidant, der understøtter din levers evne til at afgifte sikkert og effektivt.

Resveratrol:

Dette er en kraftig antiinflammatorisk og antioxidant, der kan hjælpe dig med at støtte din levers sundhed. Undersøgelser viser også, at det kan forebygge brystkræft ved at begrænse, hvordan østrogen interagerer med dit DNA.

Quercetin:

Reducerer betændelse i din lever for at hjælpe den med at fungere mere effektivt. Der er også nogle undersøgelser, der indikerer, at det kan fungere som et anti-østrogen i din krop for at hjælpe med at få dine niveauer under kontrol.

 

LEVERDETOX FASE 2 TIL HORMONSTØTTE

Det er her, leveren neutraliserer metabolitterne og forbereder dem til at blive udstødt fra din krop. Også kaldet methylering eller konjugation, fase 2-afgiftning gør metabolitterne vandopløselige, så du kan slippe sikkert af med dem gennem din fordøjelse.

HVIS DU IKKE METHYLERER dine østrogener, vil de genindtræde i din blodbane og forårsage østrogendominans.

 

Understøttelse af fase 2 med kosttilskud fokuserer på at reducere betændelse og skubbe din krop til effektivt at neutralisere østrogenmetabolitterne.

Alle kosttilskud fra fase 1 er også nyttige her, plus:

 

Cholin:

Dette er et vigtigt næringsstof, som din lever er afhængig af til methyleringsprocessen. Forskning viser, at cholintilskud beskytter din lever og holder den fungerende på sit bedste.

Methylerede B-vitaminer:

Disse er et must. Din krop SKAL BRUGE B-vitaminer for at kickstarte methyleringsprocessen. Men hvis dit B-vitamintilskud ikke er methyleret eller aktiveret, bliver din krop nødt til at gennemgå en andenproces for at gøre det klar til brug (og mange af os kæmper med det aktiveringstrin).

Hvad betyder det? Du kan tage B-vitamintilskud, men du kommer ikke til at opleve deres virkninger, fordi din krop bliver hængt op på aktiverings trinnet.

 

Leverstøtteblanding:

Når det kommer til dine hormoner, er intet vigtigere end din lever! Forbedre fase II-afgiftning og overordnet immun- og cellulær sundhed med denne leverstøtteblanding. Lavet med fantastiske næringsstoffer, vitaminer og naturlige forbindelser, leverstøtte blandingen gør din krop i stand til sikkert og fuldstændigt at fjerne toksiner, overskydende hormoner og affald, der forstyrrer dine hormoner, gør dig syg og forårsager en overflod af symptomer.

 

FORDØJELSESSTØTTE TIL UDRYDNING AF BRUGTE HORMONER

Når din lever har gjort sin pligt med at metabolisere og neutralisere østrogenet i din krop, er det op til din tarm at få det ud, før det kan recirkulere i din krop, men der er et par stop her, der kan gøre din østrogendominans værre:

 

Tarmbetændelse:

Hvis din tarm er betændt, er det sandsynligt, at nogle afdisse partikler kan komme ind i din blodbane igen takket være utæt tarm (eller tarmdysbiose). Fjernelse af inflammatoriske fødevarer (som sukker, korn og mejeriprodukter) og indtagelse af fordøjelsesenzymer kan hjælpe med at helbrede din tarm og holde affaldet, hvor det hører hjemme.

 

Langsom eliminering:

Det er rigtigt, hvis du ikke har afføring hver dag, har affaldet større chance for at komme retur i din krops systemer igen. En af debedste måder at understøtte sunde toiletvaner på er med den for din krop rigtige kost, omega 3 og evt. relevante kosttilskud til din krops unikness

.

Ubalancerede bakterier:

Dit mikrobiom er afgørende for at holde tingene i bevægelse i din tarm. Kvalitetsprobiotika og fermenterede fødevarer kan hjælpe med atstøtte dine tarmbakterier for at sikre, at østrogenet kommer UD. (dette kan værepåvirket af, fx hvor mange antibiotika kure du har fået i dit liv)

 

 

EN NOTE OM BIOIDENTISK PROGESTERON...

 

Når det kommer til at adressere din østrogendominans, kan du føle, at du er ved at være ved at være opbrugt, og at du har brug for noget,der vil tage toppen af dette straks.

Det er her et pålideligt aktuelt bioidentisk progesteron kan hjælpe.

 

Dette er ikke, som den farlige HRT, jeg nævnte før.Bioidentiske progesteronserum er designet til at efterligne dit eget naturligeprogesteron så tæt, at det ikke vil forårsage mere skade på din krop. Da lavtprogesteron i forhold til dit østrogen er en af årsagerne til dine symptomer,oplever mange kvinder, at tilsætning af lidt ekstra progesteron kan tage kanten af, mens de gør arbejdet med at helbrede deres kroppe.

 

Jeg ved, at det kan føles skræmmende at kigge på denne listei starten, så jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at gøre dette så enkelt som muligt. Jeg ved, hvordan det føles at føle sig så desperat efter en løsning.Jeg var det sted, hvor jeg sagde hver dag, "Jeg vil bare have, at NOGEN fortæller mig, hvad jeg skal gøre, for at jeg får det bare lidt bedre!"

Ro i hormonerne, skaber en indre balance, der får din indre sol til at skinne og lyse din vej op, samt varme dit smukke indre.

Østrogendominansen er på et rekordhøjt niveau.

Kvinder føler sig trætte, de står over formenstruationsproblemer, de må håndtere mere forstyrrende østrogendominans symptomer tidligere og tidligere i livet, og flere er desperate efter løsninger.

 

Kvinder er blevet forledt til at tro, at de ved de tidligste symptomer på perimenopause og overgangsalder nok løber tør og bør få hormonudskiftning.

 

Mens østrogenniveauet falder under overgangsalderen, er sandheden, at østrogenniveauet ikke falder væsentligt før efter en kvindes sidste menstruation.

 

Faktisk lider langt flere kvinder aføstrogendominanssymptomer under overgangen til overgangsalderen i perimenopausen. Det jeg kalder det perimenopausespektret, fordi symptomerne kan variere fra person til person (og endda fra dag til dag), og østrogendominanser en af hovedårsagerne.

 

Fuld afsløring, jeg har haft østrogendominans i slutningen af 30'erne. Hvordan vidste jeg det? Efter tre måneder med tunge menstruationer, migræne og ømhed i brysterne ledsaget af alvorlige PMS-symptomer vidste jeg, at mine østrogenniveauer var højere end progesteron,hvilket forårsagede mine symptomer. Disse symptomer er åbenlyse tegn for migpå, at der skal fokus på at støtte min lever- og tarmfunktion (jeg deler mere om dette nedenfor).

Er du også der?

Har du kigget på dig selv for nylig og undret dig:"Hvor blev jeg af? Hvad skete der med min energi, min evne til at sove,forudsigeligt humør og menstruation osv.?”

 

Hvis det beskriver, hvor du er, er du ikke alene. Kvinder over 35 har at gøre med en epidemi af østrogendominans, og det tager sit præg på din produktivitet, din energi, din motivation og din krop.

 

Dette er noget, du IKKE ønsker at ignorere.

 

De kraftige blødninger, smertefulde menstruationer,fibromer, fibrocystiske bryster, migræne osv. er din krops måde at sende et signal om, at der er noget galt. Hvis du bare "tager dig sammen igennem det"eller forsøger at modvirke det med flere hormoner, vil det sandsynligvis føre til noget MEGET mere alvorligt hen ad vejen, såsom bryst- eller livmoderkræft.

 

Derfor er det så vigtigt at fastlægge dette NU, før det når til det punkt, og mens du stadig kan løse det naturligt.

 

HVAD ER ØTROGENDOMINANS?

 

Enkelt sagt er østrogendominans; en højere koncentration af østrogen end progesteron i din krop.

 

Østrogen er et hormon, der stimulerer, mens progesteron er dets beroligende modstykke. Når din krop bærer overskydende østrogen, eller hvis du mangler progesteron, bliver denne balance smidt ud, og den ekstra østrogen koncentration fører til en lang række symptomer, der efterlader dig udmattet, oppustet og elendig.

 

HVAD ER DE MEST ALMINDELIGE ØTROGENDOMINANS SYMPTOMER?

Hvis du er 35 år eller ældre og forventer, at østrogendominans kan være et problem for dig, så brug lidt tid på at gennemgå følgende liste over symptomer og se, hvilke du identificerer dig med.

 

Irritabilitet, humørsvingninger og følelsesmæssige rutsjebaneture

Vægtøgning omkring din mave eller hofter

Fibrocystiske, smertefulde eller hævede bryster

Problemer med at falde (og blive) i søvn

Hæmmende træthed hele dagen og føler dig konstant drænet

Tunge, smertefulde og uregelmæssige menstruationer

Fordøjelsesproblemer og oppustethed i tarm  region

Hjernetåge, koncentrations- og hukommelsesproblemer

Hovedpine eller migræne (især omkring din menstruation)

Uterine fibromer

Endometriose

Rastløshed, især i dine ben om natten

Abort i 1. trimester, infertilitet eller subfertilitet (ikke at kunne opretholde en graviditet)

Tunge, smertefulde menstruationer

Oppustethed i krop som helhed eller væskeophobning

Uregelmæssige menstruationer eller menstruationerne bliver kortere

Hedeture (eller svedeture)

Angst (eller depressive tanker)

Tør, slap hud

Edderkop eller åreknuder og cellulite

PMS, der er steget i sværhedsgrad

Galdeblære problemer

Vaginal tørhed

 

Nu, hvor jeg listede de vigtigste østrogendominanssymptomer,som du skal være på udkig efter, hvordan klarede du dig så?

 

Symptomer på østrogendominans, du ikke ønsker at ignorere

 

Nu tænker du måske... Det er en LANG liste over mulige symptomer.

 

Og jeg forstår det.

 

Men hvis du kun oplever to eller flere af dem lige nu, og duer over 35, er oddsene...

 

At du allerede er østrogendominerende.

 

Hvordan kan du være sikker?

 

Du kan teste for østrogendominans på en simpel DUTCH test i dit eget hjem. Der er tre forskellige foranstaltninger, som du bør kontrollere:

 

Progesteron til østradiol (E2) forhold:

Dette er det mest almindelige scenario. I denne situation har du simpelthen for meget østrogen sammenlignet med progesteron. Du kan endda potentielt have lavt østrogen, men stadig være østrogendominerende, da progesteron også er for lavt.

 

Forholdet mellem østron (E1), østradiol (E2) og østriol(E3):

Dette erde tre typer østrogen i din krop. E1 og E2 er mere"aggressive", mens E3 er "beskyttende". Hvis dine niveauer af E1 og E2 ikke er tilstrækkeligt afbalanceret af E3, fører virkningerne tilalle de symptomer, jeg lige har nævnt ovenfor.

 

Østrogenmetabolitter:

Når din krop nedbryder østrogen, frigiver den metabolitter,der bør udstødes fra din krop. Men nogle gange bryder systemet ned, og din lever gør ikke et godt nok stykke arbejde med at omsætte østrogenerne. Så frigiver leveren en "beskidt" metabolit kaldet 16 hydroxy-estron.Hvis du finder denne metabolit i din test, vil du vide det noget er gået galt i din levers detox-baner.

 

 

HVAD GØR DU NU?

 

Hvis du identificerer dig med flere af symptomerne i denkorte vurdering ovenfor, er det tid til at begynde at tage skridt til at helbrede din krop. Jeg anbefaler absolut at arbejde med en funktionel mediciner eller komplementær hormonterapeut for at få tjekket dine hormonniveauer, ellerdu kan bestille en dutch test og få en betroet funktionel mediciner eller komplementær til at gennemgå dine resultater med dig.

 

Mens blod-, spyt- og urinprøver kan hjælpe med at fastlægge en diagnose, skal du lytte til din krop. Hvis noget føles dårligt, er det sandsynligvis det.

 

Der er ingen grund til at have en endelig diagnose, før du begynder at behandle dine østrogendominans symptomer naturligt.

 

Selvom nogle af disse symptomer har eksisteret i lang tid,og du ikke engang er sikker på, hvad der forårsager dem...

 

Selvom du har fået at vide, hvad du føler er "normalt for din alder" (hvilket det ikke behøver at være)...

 

Selvom disse symptomer lige er begyndt, skal du ikkeignorere dem ...

 

DE TOP 8 MEST ALMINDELIGE ØSTROGENDOMINANSSYMPTOMER OG HVAD DU KAN GØRE FOR AT LØSE DEM

 

#1 Humørsvingninger OG FØLELSESMÆSSIGE RUTCHEBANETUR (MODEREN TIL ALLE ØTROGENDOMINANSSYMPTOMER!)

Når du har østrogendominans, kan balancen afneurotransmittere i din hjerne blive påvirket, hvilket fører tilhumørsvingninger og følelsesmæssige udsving.

 

Østrogen påvirker produktionen og aktiviteten afneurotransmittere som serotonin og dopamin, som spiller en væsentlig rolle i at regulere følelser.

 

Disse hormonelle udsving kan få dig til at føle dig irritabel, grådlabil eller alt for følsom over for selv mindre stressfaktorer.

 

Sådan rettes det:

 

Humørsvingninger og følelsesmæssige ændringer kan reguleres med tilføjelse af kosttilskud eller adaptogene urter, som Ashwagandha og MacaRoot.

 

#2 ”STÆDIG” VÆGTØGNING

Vægtøgning – især omkring hofter og lår – er et almindeligt tegn på østrogendominans og sandsynligvis det, vi ALLE ved mest om.

 

Østrogen påvirker fedtfordelingen i kroppen, og når niveau et er forhøjet, kan din krop fortrinsvis lagre fedt i disse områder.

 

Derudover kan høje østrogenniveauer føre tilinsulinresistens, hvilket yderligere fremmer fedtoplagring. Insulin resistenser, når dine celler ikke genkender, hvordan man korrekt bruger insulin, hvilket fører til højt blodsukker og en lang række andre sundhedsproblemer.

 

Sådan rettes det:

 

For at bekæmpe stædig vægtøgning er det VIGTIGT at inkorporere korsblomstrede grøntsager i din kost, som broccoli, blomkål og rosenkål, der fremmer østrogenafgiftning, helst supplereret med den bedsteomega 3.

 

#3  ØMME BRYSTER OGHÆVELSE (DET MEST OVERSETE AF ALLE SYMPTOMER AF ØTROGENDOMINANS)

Svingende østrogenniveauer kan føre til ømhed i brysterne og hævelse, især under din menstruation.

 

Østrogen stimulerer væksten af brystvæv og øger væskeophobningen i brysterne. Dette forårsager ALVORLIG ubehag og følsomhed.

 

Sådan løser du det:

Inkorporer flere chiafrø i din kost - som er fyldt med fibreog specielle forbindelser, der kan hjælpe dig med at fjerne østrogen mere effektivt.

 

#4  SØVNLØSHED OG AFBRUDT SØVN-MØNSTER

Østrogendominans kan forstyrre det søvnregulerende hormonmelatonin, hvilket fører til søvnløshed og forstyrret søvnmønster. Østrogenpåvirker produktionen af melatonin, hvilket gør det sværere at falde i søvn og forblive i søvn.

 

Sådan rettes det:

 

For at fremme en afslappende søvn, indtag magnesiumrige fødevarer som bladgrønt, nødder og frø. Magnesium spiller en afgørende rolle iat støtte produktionen af melatonin og fremme afslapning. Du kan også supplere med en kraftfuld form for melatonin og magnesium citrat.

 

#5  TRÆThed OG LAVTENERGINIVEAU

Overskydende østrogen kan forstyrre binyrernes funktion,hvilket fører til træthed og lavt energiniveau. Binyrerne producerer hormoner,som kortisol, der er afgørende for energiregulering og stressrespons.

 

Høje østrogenniveauer kan forstyrre denne delikate hormonbalance, hvilket fører til høje østrogensymptomer som træthed og en konstant drænende følelse.

 

Sådan rettes det:

 

For at øge energiniveauet skal du overveje at inkorporere adaptogene urter, som Rhodiola og Ginseng i din daglige rutine.

 

#6  TUNGE OGUREGELÆRLIGE MENSTRUELLE PERIODER (MULIGVIS DE MEST DIRSUPTIVE OG OPLYSENDE AFALLE ØTROGENDOMINANSSYMPTOMER)

Østrogendominans kan føre til uregelmæssige menstruationscyklusser med kraftige blødninger.

Når østrogenniveauet er højt i forhold til andre hormoner som progesteron, kan det forstyrre den normale menstruationscyklus, hvilketfører til uregelmæssige menstruationer og kraftig flow.

 

Sådan rettes det:

 

Prøv Chasteberry (også kendt som Vitex Agnus-Castus) for dets hormon balancerende egenskaber for at vende overskydende østrogen. Chasteberrykan hjælpe med at regulere menstruationscyklusser og reducere ubehag forbundet med høje østrogenniveauer.

 

#7 HJERNETÅGE OG GLEMSOMHED

Forskning viser, at østrogenreceptorer er til stede i hele hjernen, hvilket påvirker kognitiv funktion og hukommelse.

Svingende østrogenniveauer kan føre til frustrerende høje østrogensymptomer, som hjernetåge, glemsomhed og koncentrationsbesvær.

 

Sådan rettes det:

 

For at forbedre hjernens sundhed og forbedre hukommelsen,indtag omega-3 fedtsyrer. Du kan også tilføje dette kraftfulde hjerne supplement til din kur.

 

#8  FORDøjelsesproblemer og oppustethed (ET AF DEMINDST KENDTE, MEN MEST PROBLEMATISKE AF ALLE ØTROGENDOMINANSSYMPTOMER)

Østrogen kan påvirke tarmens motilitet, skade balancen aftarmbakterier og forstyrre tarmens sundhed, hvilket ofte fører til forstyrrende oppustethed og fordøjelsesbesvær.

 

Sådan rettes det:

 

Inkorporer mere fermenterede fødevarer for at fremme en sund tarmflora og lette oppustetheden. Fødevarer som kombucha, kimchi, surkål ogkefir indeholder naturlige probiotika, der understøtter tarmens sundhed og hjælper fordøjelsen.

 

Nu hvor du har fået mere klarhed over, at østrogendominans SKAL være et fokusområde for din krop, OG jeg har givet dig et par tips til atsætte gang i din krops sund- og holdbarhed, er det absolut værd at udforske de største grundlæggende årsager, der fik dig hertil:

 

·     Giftig eksponering og en træg lever

·     Maveproblemer

·     Kronisk stress

(Mon jeg skal lave en fuldstændig forklaring af grundlæggende årsager og måder at løse dem specifikt på?)

 

Det er ved at identificere, hvad der bidrager til DIT individuelle tilfælde af østrogendominans, at du vil kunne finde helbredelse.

 

Hvis du har set dig selv på listen over symptomer i detteindlæg, er det tid til at begynde at heale din krop indefra og ud. Det er tid til at få din energi tilbage. Det er tid til at begynde at sove bedre, havemindre smertefulde menstruationer, føle sig bedre og komme tilbage til dig selv igen.

 

 

Denne transformation er mulig.

 

 

Måske jeg (også) skulle lave en GRATIS DOWNLOAD: TOP 11 TILSKUD TIL HORMONSUNDHED

(Altså, hvis det giver mening? – og du er: Klar til at tage ansvar for dit eget helbred?)

Styr dine hormoner!