Det kan gøre ondt at holde ferie med sine kære

Af
Christin Felicia Cathleen Walter
June 24, 2024

Bilen er pakket, pakkerejsen bestilt eller sommerhuset lejet – og forventningerne til årets ferie skudt i vejret. Men når ferien endelig er i gang, bliver du vred, skuffet eller tømt for energi og har mest af alt lyst til at forsvinde – ud af familien eller parforholdet.

Ferien kan forstærke jeres nærvær, omsorg og samhørighed i parforholdet og i familien, men den kan også forstærke separationsenergierne i form af skyld, kaos og følelsesmæssig ustabilitet.

Det kan være dejligt, inspirerende og livsbekræftende at opleve nye og måske eksotiske destinationer sammen. Men uvante omgivelser kan også stille jer over for udfordringer, som du, din partner og jeres børn ikke rigtigt magter.

At ferie med dine nærmeste bliver en prøvelse, kan der være mange gode grunde til.

Det kan fx skyldes, at:

• du eller dine kære er under pres pga. sygdom, stress, depression e.l.

• du for længe har tilsidesat dine egne interesser for husfredens skyld

• du har problemer på jobbet

• I har forskellige interesser, alvorlige konflikter eller økonomiske problemer

• kærligheden, nærheden og den seksuelle gnist er forsvundet i den daglige travlhed.

Det gode budskab her er, at det nogle gange skal være skidt, før det bliver godt. Udfordringerne på ferien kan være det, som får dig til at stoppe op. Giver dig tid til at undersøge, hvad der er galt, og finde en bedre vej fremad.

Måske har du eller dine nærmeste brug for helbredelse. Måske har du selv brug for at fordybe dig i, hvordan du finder en bedre balance og bliver en bedre udgave af dig selv.

Måske bliver I som par enige om at tage jeres kærlighedsforhold og indgå i en udviklingsproces sammen med gensidigt engagement, respekt og åbenhed. Måske ligger frøet til fornyet seksuel energi i din eller din partners frustrationer. Måske har I brug for et forløb, der hjælper hele jeres familier med at få det bedre sammen.

Det kræver bare én ting: at du selv eller din partner sætter foden ned eller tager bladet fra munden. Husk på, at alle rejser begynder med det første skridt.

Bliver din kommende ferie et varmt minde, en oplevelse, du hurtigst muligt lægger bag dig, eller det første skridt i retning af et bedre liv i harmoni og balance?

Valget er dit.

Christin Walter