Find din indre balance og udnyt dit fulde potentiale

Af
Christin Felicia Cathleen Walter
October 22, 2023

(Artikel skrevet af Finduddannelse)

Hvem vil ikke gerne gå på arbejde fyldt med energi, og komme hjem igen uden at være fuldstændig drænet?

Læs med her, og lær hvordan du finder din indre balance og tager styringen i dit liv, så du kan udnytte dit fulde potentiale. Mange kender en situation, hvor de føler sig både stresset og drænet efter en arbejdsdag. Batteriet er helt fladt og kroppen er fyldt med uro. Men sådan behøver det ikke at være, i følge Christin Walter, der står bag virksomheden DARE2develop.

Hun hjælper virksomheder og enkeltpersoner til at få styr på den indre balance, så energien varer ved hele dagen. Vi har taget en snak med Christin, om hvordan man opnår en større balance og øger sit potentiale, både privat og på arbejdspladsen. En krop i balance betyder nemlig både mere energi og effektive medarbejdere.

Lær dit eget batteri at kende

Christin peger på, at vi alle er forskellige, og derfor er det vigtigt at alle lærer både hvad der giver dem energi, og hvad der dræner energien. Her er det vigtig, at du ikke bare kigger mentalt, men også emotionelt og fysisk. Ved at vide, hvad der dræner din energi og hvad der giver energi på kontoen, har du mulighed for at bruge det ikke bare på dig selv, men også i dine relationer med kollegerne. Ved at lave et overblik over, hvad der dræner din energi i hverdagen, er det nemmere at kommunikere om det, ligesom at det bliver nemmere for kollegaerne at forstå. Ifølge Christin har mange virksomheder allerede fokus på den mentale del, og hvad der dræner medarbejderne her. Til gengæld er vi i Danmark rigtig dårlig til at mærke efter i kroppen, hun giver her et eksempel som mange måske kan nikke genkendende til: “Hvad sker der, hvis du åbner din mailbox, og i stedet for de forventede 2-3 mails ligger der 58? Måske en af de mails endda er noget du ved bliver virkelig ubehageligt at skulle svare på? I den situation kommer der en ekstrem kamp-flugt reaktion i kroppen, men fordi de fleste af os er det blevet en vane, og vi lægger derfor ikke mærke til det. Energien bliver ikke frigivet, og mange ender måske med at gå ud og tage en kop kaffe, for at komme væk fra situationen. Kropsligt kan det være du spænder op, stopper med at trække vejret, din puls stiger eller håndfladerne bliver svedige. Det er langt fra en krop i balance.” Det er altså vigtigt at stoppe og mærke efter i kroppen, hvad forskellige situationer gør ved os. For i sidste ende, er det med til at dræne vores batteri, også er der ikke overskud sidst på dagen. Det handler i høj grad om at få lavet en virksomhedskultur der kan rumme alle, og få italesat de ting der dræner, for når man har indsigten, så er det også nemmere at rumme.

Brug vejrtrækningen til at komme i balance

En indre balance kræver at der er sammenhæng mellem hoved, krop, bevidsthed og ubevidsthed, dette bliver også kaldet at man er i kohærens, og ifølge Christin, sker det gennem åndedrættet: “Når man er kohærent så er det sammenhæng mellem hoved og krop, bevidsthed og ubevidsthed. Det gør man ved at lave en balanceret åndedrætsøvelse. Voksnes naturlige åndedræt vil typisk ligge på ⅚ sekunder ind, ⅚ sekunder ud. Det gør man 20 min morgen og 20 min aften. Hvis man laver den her øvelse to gange om dagen med 12-14 timer imellem, så er man i kohærens hele dagen.” Ved at lave åndedrætsøvelserne bliver der dannet nye nervebaner, som er med til at lave forbindelse mellem hoved, hjerte og mave, og som i sidste ende er med til at gøre dig bedre og hurtigere i din beslutningstagen. Ved at have en alignment mellem hoved, hjerte og mave, bliver vi mere effektive og tvivler ikke lige så meget. “For du kan mærke hjernen siger ja det giver mening, hjertet siger ja det er jeg passioneret omkring og mavefornemmelsen er med, også handler vi på det,” forklarer Christin. Ved at lave åndedrætsøvelser har du et større overskud til at være på, og du bruger hele dit potentiale og krop, og ikke kun de 5% din hjerne står for. 95% af vores potentiale ligger nemlig i kroppen, uden at vi er bevidste om, hvordan vi skal bruge den. Christin har også andre mere kropslige værktøjer hun bruger, og som du kan lære meget mere om på hendes kursus: Inner balance coaching, som du finder her.


Hvis I er hurtige er der 30% i rabat, hvis du/I tilmelder jer min. 8 personer inden den 20/8. Mulighed for afholdelse af kurset på aftalt dato mellem august og december 2020, og kan være både online eller fysisk.

https://www.finduddannelse.dk/artikler/inner-balance-coach-18762